Industry News       English French Dutch Spanish German Russian Italian Portuguese Portuguese Danish Greek Romanian Ukrainean Chinese Polish Korean
Logo Slogan_English

Company News

Belgisch Bier – Сultureel Erfgoed van UNESCO

Van goudblond Pils en donkere Ales tot de sterke Trappisten gebrouwen in kloosters, er wordt over de hele wereld van Belgisch bier genoten. De geschiedenis van deze drank gaat terug naar de tijd van de middeleeuwse monniken en vandaag de dag zeggen de kenners dat de bierverscheidenheid ongeëvenaard is in de wereld.

Op 30 November 2016 werd de Belgische Bier Cultuur erkend door de Unesco als zijnde een deel van het Immaterieel Cultureel Menselijk Erfgoed, officieel aangewezen als een product dat behouden moet blijven voor de volgende generaties.

De geschiedenis en het brede aanbod van de beschikbare brouwsels zorgen ervoor dat de Belgische bierindustrie uitsteekt boven de andere brouwtradities in de wereld.

Wat zo speciaal is aan de Belgische biercultuur is de combinatie van variatie, innovatie en traditie. Er zijn meer dan 3000 verschillende bieren in België, gebrouwen in meer dan 200 brouwerijen die om zich heen een unieke biercultuur hebben geschapen.
Belgisch bier is fameus over de hele wereld vanwege haar brede smaakpalet, van extreem zuur tot bitter, gebrouwen in vele steden, dorpen en gehuchten in het land met een totale inwonertal van 11 miljoen.

Het is de ongeëvenaarde verscheidenheid van de kunst van het brouwen in combinatie met de intensiteit van de biercultuur, als onderdeel van ons dagelijks leven en op de festivals in ons land, wat deze biercultuur een onderdeel maakt van de identiteit en het culturele erfgoed van het hele land; aldus de verklaring van de Belgische minister van cultuur.

Meer en meer landen ontwikkelen hun bierindustrie met meer variatie en refereren daarbij altijd aan de Belgische bierstijlen. We zijn er trots op dat de Belgische Bieren dienen als ijkpunt en dat ze een bron van inspiratie zijn voor de bierindustrie en de biergerelateerde activiteiten in de rest van de wereld.

Om te voldoen aan de kwaliteitseisen van deze enorme bierverscheidenheid, heeft de Belgische mouterij Castle Malting een heel spectrum van hoogstaande basis - en speciaalmouten ontwikkeld. De unieke eigenschappen van de Belgische mout zijn essentieel voor alle bekende bierstijlen, net als de unieke brouwprocessen.

Alle, op onze website gepresenteerde recepten, zijn gebaseerd op sommige fameuze Belgische Bieren en dienen idealiter met de topkwaliteit mouten van Castle Malting te worden gebrouwen.

Deze recepten zijn bedoeld als beginpunt voor uw inspiratie en u we nodigen u uit om er uw eigen touch aan toe te voegen, om uw bier nog specialer te maken.

Published: 12/1/2016
...
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.     Ok     No      Privacy Policy   

(libra 0.2402 sec.)